De beste manier om de perfecte barbecue te organiseren!

10 maart 2016

De lente en de zomer zijn weer in aantocht! De temperatuur stijgt langzaam maar zeker en zo nu en dan breekt er een water winterzonnetje door het wolkendek. Je vakantie is misschien al geboekt maar wat doe je nu op de eerste echte warme zomerdag van het jaar? Precies! Barbecueën! Maar hoe organiseer je nou een goede barbecue? Het mag je gasten natuurlijk aan niets ontbreken. Wij helpen je graag…

barbecue huren

Je barbecue voorbereiden

Voor je gaat beginnen met barbecueën zal je natuurlijk een aantal dingen moeten regelen. Bedenk vooraf even goed wie er komen. Aan de hand daarvan kun je gaan bedenken wat je allemaal nodig hebt voor je barbecue. Hier volgt een kort lijstje van wat je in ieder geval nodig hebt:

  • Een Barbecue (gebruik ongeveer 1 barbecue per 7 personen)
  • Keukengerei
  • Kolen en aanmaakblokjes óf een gasfles
  • Borden en bestek
  • Voldoende tafels en stoelen
  • Sauzen (pindasaus, mayonaise, curry, en ketchup zijn minimaal vereist)
  • Salades
  • Voldoende drinken (zowel alcoholische als niet alcoholische dranken)
  • Vlees, Zorg voor voldoende variatie en hoeveelheid, denk bijvoorbeeld aan worstjes, speklappen, saté, filetjes, maar ook vis etc. zorg voor zoveel mogelijk variatie. Zo is er voor ieder wat wils.

Zorg dat je de barbecue ruim van te voor aan zet. Dit kan namelijk even duren en pas als de kolen echt goed warm zijn kun je goed barbecueën. Zorg er daarnaast voor dat iemand anders de tafel dekt en de overige spullen vast klaarzet. Wil je zelf bepaalde stukken vlees nog marineren? Doe dit dan ‘s ochtends al, vlees dat minimaal 4 uur lang in de marinade ligt is het lekkerst!

Vlees bereiden op een barbeque

Weer 

Ben je er niet zeker van of er wellicht een klein buitje overtrekt maar is het wel lekker warm? Een partytent kan dan uitkomst bieden. Op deze manier zit iedereen droog en heb je toch een lekker buitengevoel!

zonnig

Tijdens het barbecuëen

Tijdens het barbecueën is het vooral belangrijk dat het ijzer te allen tijde gehanteerd wordt door een echte professional. Niets is zo jammer als dat je vlees net niet gaar is of juist te lang op de barbecue heeft gelegen. Zorg daarom dat je de meest ervaren keukenprins hiervoor weet te strikken Zorg daarnaast dat je minimaal 2 koks hebt. Zo kunnen ze elkaar afwisselen en heeft iedere kok tijd om op zijn gemak te eten.

En verder?

Verder is het vooral belangrijk dat het mooi weer is en iedereen kan ontspannen. De avond verzorgt zichzelf wel! Met een aangename temperatuurtje, gezellige mensen om je heen, een goudgele rakker en een heerlijk stukje vlees kan er eigenlijk niets meer misgaan met je eigen perfecte barbecue!

ontspannen in je achtertuin

Heb je door dit artikel ook zo’n zin gekregen om te barbecueën maar geen barbecue? Geen probleem, bij ons kun eenvoudig zelf een barbecue bestellen. Na afloop maken wij deze tegen een kleine meerprijs zelfs voor u schoon! Voor meer informatie kunt of vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen