Warm feest geven op koude winterdagen

21 januari 2016

De winter viel eind 2015 behoorlijk tegen. Je zou bij wijze van spreken ’s avonds in je shirtje een biertje kunnen doen met je vrienden in eind november terwijl de klok 11 uur slaat. Maar nu, januari 2016 is dit lang niet zo prettig meer. Hoe geef je dan nu een warm feest, nu het kwik is gedaald?

Voor een echt warm feestje kan je natuurlijk het verre zuiden opzoeken. Maar het kan ook gewoon in je achtertuin. Je hebt slechts een aantal materialen nodig die jou en jouw vrienden warm houden. Om je te helpen nemen wij een paar van deze materialen door zodat jouw gasten zich niet hoeven te storen aan de kou.

Je kunt natuurlijk ook gewoon binnen gaan zitten, maar daar zitten ook een aantal nadelen aan. Buiten maakt het gewoon minder uit als er hier en daar geknoeid wordt. En extra warm tegen elkaar aan kruipen kan ook juist helpen voor de sfeer en de feestvreugde.

Kussens en dekens

In de zomer zitten mensen niet graag op een houten bank of juist plastic stoelen. Dit heeft een aantal redenen. Ten eerste: het zit niet comfortabel. De ondergrond is vaak ruw en oneven. En als de zon erop heeft gestaan kan het heel warm worden en daardoor niet fijn om op te zitten. Dit geld ook voor de kou. Niemand gaat graag met zijn derriere op een ijskoud oppervlak zitten. Kussens en dekens voorkomen dit én zorgen ervoor dat het oppervlak sneller opwarmt. Regel dus kussens en dekens. Dit zit dus comfortabeler en warmer. Overigens: meer dekens, is altijd beter. Mensen kunnen dan ook de dekens om zich heen slaan mocht dat nodig zijn.

Dekens en kussens

Regel warme truien

Haal bij de kringloop voor een paar euro een stel lekkere warme truien. Maakt niet uit of ze lelijk zijn, ze zijn functioneel. Maakt ook niet uit met het gebruik van een vuurkorf, want die truien gaan stinken, niet je eigen kleding. En er is altijd wel iemand die vergeet zich goed op de kou te kleden. Warme truien dus, die moeten op je lijstje.

truien

Steek het vuur aan

Wij hadden het er net al even over: een vuurkorf. Steek het vuur aan en houdt je feestje dus warm met een vuurkorf. Geen vuurkorf? Regel dan een oude wastrommel bij familie of bij de oud-ijzerboer. Je kan daar eenvoudig en goedkoop een vuurkorf van maken, net als op de foto. Wat je ook kan doen is een heater huren. Dan heb je minder last van rook. Dus dan ruiken je gasten aan het eind van de avond niet zo erg. Er is dan ook minder brand gevaar en je zou hem ook kunnen plaatsen in bijvoorbeeld een partytent.

 Vuurkorf

Tentdoek boven je hoofd

Als je niet de rommel in huis wil maar wel een huiselijk idee wil creëren op je feest dan kan je ook kiezen voor een partytent. De ruimte waar je je dan in begeeft is een stuk warmer dan de buitenlucht wanneer je er met een aantal mensen tegelijk begeeft. Je kan het ook iets alternatiever aanpakken door een oude legertent te gebruiken of een ster tent.