Een bruiloft organiseren? Hier moet je aan denken!

16 mei 2017

Bij het organiseren van een bruiloft komt veel voorbereiding kijken en moet er aan veel zaken worden gedacht. Een bruiloft kan in kleine kring, met alleen de mensen die dichtbij het bruidspaar staan, gevierd worden. Echter wordt een bruiloft vaker met een groot gezelschap gevierd en moet hier rekening mee gehouden worden.

Locatie

De trouwlocatie is zeer belangrijk en bepalend voor het verloop van de dag. Zowel de bruid als bruidegom moeten overtuigd zijn van de gekozen locatie voor hun grote dag. De locatie moet daarnaast ook van voldoende formaat zijn voor alle genodigden en bepaalde faciliteiten bieden. Er kan ook gekozen worden voor meerdere locaties, voor de ceremonie en het feest. Daarnaast is het fijn een locatie te hebben waar de gasten makkelijk kunnen komen en voldoende parkeerplekken aanwezig zijn.

Uitnodigingen

De uitnodigingen voor de bruiloft moeten ruim van tevoren gestuurd worden. Zo weet je hoeveel gasten je kunt verwachten, vraag op de uitnodiging om een respons en eventuele aanhang die de gast mee wilt nemen. Op de uitnodiging moet duidelijk aangegeven zijn om welke datum het gaat, waar de locatie zich bevind, of zij wel of niet iemand mogen meenemen, wat het thema is of de dresscode en zo verder.

Eten en drinken

Bij een bruiloft hoort natuurlijk genoeg champagne en lekkers om deze speciale dag goed te kunnen vieren. Bruiloften kunnen alleen een ceremonie bevatten en een kort feestje achteraf, maar ook een feest dat tot diep in de nacht doorgaat komt vaak voor. Bij een bruiloft in de middag is een buffet lunch of luxe lunch aan tafel een goed idee. In de avond kan dit bijvoorbeeld een 3 gangen menu zijn en eventuele snacks en hapjes om de late avond of nacht goed gevuld door te komen.

Dagindeling

De dagindeling moet duidelijk zijn voor zowel het bruidspaar, de getuigen en de gasten. Zo weten zij wat ze kunnen verwachten en hoe de dag zal verlopen. Zorg naast de ceremonie ook voor leuke elementen, een dansvloer, spelletjes en andere interactieve activiteiten en borrelgelegenheid.

Budget

Zonder budget ben je nergens, zorg dan ook dat dit van tevoren duidelijk is en er met eventuele tegenvallers rekening is gehouden. Er kunnen altijd extra kosten bijkomen die je van tevoren niet altijd verwacht. Van het budget moet veel betaald en geregeld worden, spaar hier dus voor en laat je informeren voordat je een bruiloft plant. De kosten waarvoor het budget zal dienen zijn onder andere: bloemen, locatie, eten en drinken, jurk, ceremoniekosten, uitnodigingen, ringen en zo verder.

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur Haaglanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!