Een bruiloft organiseren? Hier moet je aan denken!

woensdag 8 december 2021

Een bruiloft organiseren? Hier moet je aan denken!

Ga jij binnenkort trouwen en weet je niet precies hoe je je bruiloft wilt vormgeven? Dan hebben wij het een en ander al voor je uitgezocht. Deze dag moet speciaal zijn en je wilt dat deze dag perfect verloopt. Je wilt je natuurlijk als bruid en bruidegom niet druk hoeven maken over zaken, want deze dag is al spannnend genoeg. Hieronder een opsomming van belangrijke zaken die je niet mag vergeten mee te nemen in je planning!

Locatie

Trouwen wil iedereen wel op een mooie locatie. Bekijk goed wat jullie budget is en zoek daarbij een passende locatie. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in de kerk te trouwen of wellicht wel op het strand. Je hebt diverse verschillende mogelijkheden betreft de locaties waar de bruiloft kan worden gehouden. Ook is het mogelijk om tussen loacties te wisselen. Stel je trouwt in de kerk, huurt voor in de middag een zaal af en je wilt 's avonds met mensen een hapje eten. Dan heb je dus al 3 verschillende locaties nodid. Deze loacties dienen ook allemaal op de uitnodiging te worden vermeldt. 

Uitnodiging

Deze speciale dag wil je natuurlijk vieren met vrienden en familie. Bedenk ruim van te voren samen wie je wilt uitnodigen en verstuur optijd de uitnodigingen. Zo weet je hoeveel gasten je kunt verwachten, vraag op de uitnodiging om een respons en eventuele aanhang die de gast mee wilt nemen. Op de uitnodiging moet duidelijk aangegeven zijn om welke datum het gaat, waar de locatie zich bevind, of zij wel of niet iemand mogen meenemen, wat het thema is, of er een dresscode geldt et cetera.

 

Eten en drinken

Bij een bruiloft hoort natuurlijk genoeg champagne en lekkers om deze speciale dag goed te kunnen vieren. Bruiloften kunnen alleen een ceremonie bevatten en een kort feestje achteraf, maar ook een feest dat tot diep in de nacht doorgaat komt vaak voor. Bij een bruiloft in de middag is een buffet lunch of luxe lunch aan tafel een goed idee. In de avond kan dit bijvoorbeeld een 3 gangen menu zijn en eventuele snacks en hapjes om de late avond of nacht goed gevuld door te komen.

Dagindeling

De dagindeling moet duidelijk zijn voor zowel het bruidspaar, de getuigen en de gasten. Zo weten zij wat ze kunnen verwachten en hoe de dag zal verlopen. Zorg naast de ceremonie ook voor leuke elementen, een dansvloer, spelletjes en andere interactieve activiteiten en borrelgelegenheid.

Budget

Zonder budget ben je nergens, zorg dan ook dat dit van tevoren duidelijk is en er met eventuele tegenvallers rekening is gehouden. Er kunnen altijd extra kosten bijkomen die je van tevoren niet altijd verwacht. Van het budget moet veel betaald en geregeld worden, spaar hier dus voor en laat je informeren voordat je een bruiloft plant. De kosten waarvoor het budget zal dienen zijn onder andere: bloemen, locatie, eten en drinken, jurk, ceremoniekosten, uitnodigingen, ringen et cetera. 

 

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur Haaglanden dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Terug naar het nieuwsoverzicht