De beste manier om de perfecte bbq te organiseren

woensdag 8 december 2021

De beste manier om de perfecte bbq te organiseren

Vind je het lastig om een barbecue te organiseren of wil je nog wat tips hebben? Lees dan dit blog! Hier staan alle basisbenodigdheden die je nodig hebt om een perfecte barbecue te organiseren met je vrienden en/of familie. 

De voorbereiding

De voorbereiding is het allerbelangrijkste om alles goed te laten verlopen. Bedenk ruim van tevoren wie je wilt uitnodigen en stuur de uitnodiging optijd. Zo heb je in kaart voor hoeveel personen je eten en drinken, een zitplek en andere zaken moet regelen. Wat echt niet mag ontbreken deze avond is een barbecue, waarop je het vlees en andere gerechten kan klaar maken. Zorg dat je genoeg eten en drinken in huis hebt voor iedereen en dat je deze spullen kwijt kan in een koelkast of op een tafel. De gasten kan je niet de hele avond laten staan, zorg daarom voor een goede zitgelegenheid. Tijdens een barbecue is het gezellig als je met iedereen een babbeltje kan maken. Daar zijn de ronde eettafels geschikt voor. De klapstoelen bieden een goede zitplek en zijn licht in gewicht, waardoor ze makkleijk te verplaasten zijn. Zo kunnen de gasten makkelijk van plek wisselen en met iedereen een kletspraatje maken. 

Tip:

Zorg dat je de barbecue ruim van te voor aan zet. Dit kan namelijk even duren en pas als de kolen echt goed warm zijn kun je goed barbecueën. Zorg er daarnaast voor dat iemand anders de tafel dekt en de overige spullen vast klaarzet. Wil je zelf bepaalde stukken vlees nog marineren? Doe dit dan ‘s ochtends al, vlees dat minimaal 4 uur lang in de marinade ligt is het lekkerst!

Het weer

Niets is zo veranderllijk als het weer. Het is natuurlijk het leukst als je met mooi weer kan barbecuen met zijn alle, maar mocht het gaan regenen wees dan niet getreurd. Een partytent kan dan uitkomst bieden. Op deze manier zit iedereen droog en heb je toch een lekker buitengevoel!

Tijdens het barbecuëen

Tijdens het barbecueën is het vooral belangrijk dat het ijzer te allen tijde gehanteerd wordt door een echte professional. Niets is zo jammer als dat je vlees net niet gaar is of juist te lang op de barbecue heeft gelegen. Zorg daarom dat je de meest ervaren keukenprinses of -prins hiervoor weet te strikken Zorg daarnaast dat je minimaal 2 koks hebt. Zo kunnen ze elkaar afwisselen en heeft iedere kok tijd om op zijn gemak te eten.

 

Heb je door dit artikel ook zo’n zin gekregen om te barbecueën maar geen barbecue? Geen probleem, bij ons kun eenvoudig zelf een barbecue bestellen. Na afloop maken wij deze tegen een kleine meerprijs zelfs voor u schoon! Voor meer informatie kunt of vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen

Terug naar het nieuwsoverzicht