De verjaardag van een Sarah of Abraham vieren 8 tips

woensdag 8 december 2021

De verjaardag van een Sarah of Abraham vieren 8 tips

Wordt je vader, je moeder, een vriend, een vriendin of jijzelf 50 jaar en wil je dit vieren? Dan lees je hieronder 8 tips die zorgen dat je niets vergeet en het een onvergetelijke dag wordt.

1. Verrassingsfeest

Een eerste tip voor een Abraham of Sarah feest is om het als verassing te organiseren. Voor de persoon in kwestie is het misschien geen belangrijke leeftijd of denkt niet gelijk aan een feest voor hem of haar zelf. Het leuke is dat het een verassing is die zij niet verwachten en dat er veel aanwezigen zijn om deze gouden leeftijd met hun te vieren.

2. Decoratie

Of het nou om een verrassingsfeest of eigen georganiseerd feest gaat, de decoratie is altijd belangrijk. Denk bij het decoreren van de afgehuurde locatie, of eigen woonkamer/tuin met een grote partytent aan bijbehorende versieringen. Hierbij kan gedacht worden aan ballonnen met de tekst 50 jaar en Sarah of Abraham. Ook tafelkleden, posters, afzetlinten en vlaggetjes horen erbij!

3. Opblaasbare pop

Een onmisbaar attribuut is natuurlijk de bekende opblaasbare Sarah pop of de opblaasbare Abraham pop. Plaats deze bij de voordeur van de jarige, zodat iedereen weet waar het feest zich afspeelt en ze het feestbeest kunnen vinden. De pop (vaak een luchtkussen) kun je natuurlijk ook in de afgehuurde locatie of in eigen huis zetten.

4. Muziekkeus

De muziek die op de verjaardag van Abraham of Sarah gespeeld moet worden is natuurlijk een van de Sarah of Abraham nummers zelf. Er zijn meerdere nummers gemaakt, zoek de leukste en meest passende even op voor de jarige! Verder horen natuurlijk hits uit de tijd van hun tienerjaren en daarna gedraaid te worden voor een onvergetelijke meezing avond met hits uit de oude doos. Huur een geluidsinstallatie en zing mee door de bijgeleverde microfoons!

5. Originele taart

Een feest zonder lekker eten is niks! Zorg dat er veel lekkere hapjes zijn en genoeg voor elke gast! Het hoogtepunt moet natuurlijk de taart zijn. Deze kun je bij veel bakkers laten ontwerpen en er een leuke originele taart van maken. Laat het ontwerp maken en passen bij de persoon, denk aan foto’s van diegene toen hij/zij nog jong was of bepaalde gebeurtenissen en feiten die de persoon maken. Pak uit en steel de show met de taart!

6. Kleur thema

Vijftig wordt vaak gezien als de ‘gouden eeuw’, een goede tip is dus om het kleur thema van de verjaardag hierop aan te passen. Dit kun je laten doorvoeren in de decoratie zoals: slingers, vlaggen, borden en tafelkleden, maar ook met eigen kleding en accessoires. Elke andere kleur zal ook voor eenheid en samenhang zorgen dus bespreek dit goed van tevoren en zorg dat iedereen zich eraan houd!

7. Oud Hollandsche spellen

Een feest met leuke muziek waar veel gedanst wordt is natuurlijk leuk, maar je kunt er ook een spelletjesavond van maken. Denk hierbij aan spellen van vroeger die men allemaal kent maar vaak niet meer speelt. Ga terug in de tijd met oud Hollandsche spellen zoals: het klompenspel, haakse sjoelbak, hoefijzerwerpen et cetera.

8. Gastenboek met oude foto’s

Voor de jarige is het feest al een hele leuke herinnering op zich. Wat het echter kan vastleggen is een gastenboek. Hier kunnen de gasten alle herinneringen van de jarige in opschrijven die ze graag willen delen. Het gastenboek kan leeg van binnen zijn, maar ook met oude foto’s van vroeger. Neem de gasten mee met 50 jaar geschiedenis en laat ze meegenieten van die leuke baby foto’s of die ene keer dat je kappertje had gespeeld met je broertje of zusje (oeps).

 

We hopen dat deze 8 tips je een beetje op weg helpen met het plannen van een geslaagde verjaardag voor een Sarah of Abraham. Mochten er nog enige vragen zijn over wat wij voor je kunnen betekenen en welk materiaal wij kunnen leveren voor een geslaagd feestje, neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar het nieuwsoverzicht